Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

 

>

САОПШТЕЊЕ: Отворен још један Дневни боравак за стара лица, с циљем унапријеђења социјалне заштите старијих, очувања и побољшања квалитета њиховог живота

САОПШТЕЊЕ: Отворен још један Дневни боравак за стара лица, с циљем унапријеђења социјалне заштите старијих, очувања и побољшања квалитета њиховог живота
Датум објаве: 17.09.2018 14:10 | Аутор: мрсс

Испис Штампај страницу


Министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић боравио је данас, понедељак 17. септембра 2018. године, у радној посјети Општини Плав.

Током ове посјете министар Пуришић састао се са предсједником Општине Мирсадом Барјактаревићем гдје је закључено да сарадња са локалним самоуправама резултира повећаним бројем отворених објеката, сервиса и услуга које се пружају у области социјалне и дјечје заштите.

мрсс

Након састанка, министар Кемал Пуришић и предсједник Мирсад Барјактаревић отворили су Дневни боравак за стара лица, први такав сервис у овој општини.

Дневни боравак за стара лица у Плаву је седми објекат ове врсте у Црној Гори, чије је успостављање и функционисање подржано кроз пројекте “Наставак реформе система социјалне застите” И “Развој капацитета за пружање услуга социјалне заштите”, које Министарство рада и социјалног старања спроводи у сарадњи са канцеларијом Програма Уједињених Нација за развој (УНДП) у Подгорици.

Оперативна су три Дневна боравка за стара лица у Општини Никишићу, два у Општини Даниловград (Даниловград и Спуж) и један у Општини Мојковац.

мрсс

Укупна бруто површина објекта у Плаву износи 213.26 м2, док је укупна нето површина 169.88 м2, од чега се 89.55 м2 односи на Дневни боравак за стара лица, 44.25 м2 на канцеларијски простор, а 36.08 м2 на стамбену јединицу за потребе пружања услуга социјалне и дјечје заштите.

Министарство рада и социјалног старања наставиће да развија услуге и сервисе за подршку за живот у заједници, чији је општи циљ унапријеђена социјална заштита старијих, с интегрисаним услугама и подршком ради очувања и побољшања квалитета њиховог живота.
 
 

 ПР служба Министарства рада и социјалног старања