Manja slova Veća slova RSS

 

>

SAOPŠTENJE: Otvoren još jedan Dnevni boravak za stara lica, s ciljem unaprijeđenja socijalne zaštite starijih, očuvanja i poboljšanja kvaliteta njihovog života

SAOPŠTENJE: Otvoren još jedan Dnevni boravak za stara lica, s ciljem unaprijeđenja socijalne zaštite starijih, očuvanja i poboljšanja kvaliteta njihovog života
Datum objave: 17.09.2018 14:10 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicu


Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić boravio je danas, ponedeljak 17. septembra 2018. godine, u radnoj posjeti Opštini Plav.

Tokom ove posjete ministar Purišić sastao se sa predsjednikom Opštine Mirsadom Barjaktarevićem gdje je zaključeno da saradnja sa lokalnim samoupravama rezultira povećanim brojem otvorenih objekata, servisa i usluga koje se pružaju u oblasti socijalne i dječje zaštite.

mrss

Nakon sastanka, ministar Kemal Purišić i predsjednik Mirsad Barjaktarević otvorili su Dnevni boravak za stara lica, prvi takav servis u ovoj opštini.

Dnevni boravak za stara lica u Plavu je sedmi objekat ove vrste u Crnoj Gori, čije je uspostavljanje i funkcionisanje podržano kroz projekte “Nastavak reforme sistema socijalne zastite” I “Razvoj kapaciteta za pružanje usluga socijalne zaštite”, koje Ministarstvo rada i socijalnog staranja sprovodi u saradnji sa kancelarijom Programa Ujedinjenih Nacija za razvoj (UNDP) u Podgorici.

Operativna su tri Dnevna boravka za stara lica u Opštini Nikišiću, dva u Opštini Danilovgrad (Danilovgrad i Spuž) i jedan u Opštini Mojkovac.

mrss

Ukupna bruto površina objekta u Plavu iznosi 213.26 m2, dok je ukupna neto površina 169.88 m2, od čega se 89.55 m2 odnosi na Dnevni boravak za stara lica, 44.25 m2 na kancelarijski prostor, a 36.08 m2 na stambenu jedinicu za potrebe pružanja usluga socijalne i dječje zaštite.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja nastaviće da razvija usluge i servise za podršku za život u zajednici, čiji je opšti cilj unaprijeđena socijalna zaštita starijih, s integrisanim uslugama i podrškom radi očuvanja i poboljšanja kvaliteta njihovog života.
 
 

 PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja