Manja slova Veća slova RSS

 

>

SAOPŠTENJE: Održan treći sastanak Upravnog odbora projekta “Saradnja između Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i centara za socijalni rad“

SAOPŠTENJE: Održan treći sastanak Upravnog odbora projekta “Saradnja između Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i centara za socijalni rad“
Datum objave: 27.01.2017 14:01 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicuDana 27. januara 2017. godine, u prostorijama Ministarstva rada i socijalnog staranja, održan je treći sastanak Upravnog odbora projekta „Saradnja između Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i centara za socijalni rad“. Projekat se realizuje u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih resursa 2012-2013“ koji se finansira iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Sastanak Upravnog odbora otvorila je Katja Vukotić, koordinatorka projekta, koja je pozdravila prisutne i dala riječ voditeljici projekta Vanji Hazl.

Drugi šestomjesečni izvještaj projekta i plan aktivnosti za naredni period, nacrt Sporazuma o saradnji između Zavoda za zapošljavanje i centara za socijalni rad kao i nove metode rada predstavila je Vanja Hazl. Prilikom predstavljanja navedenog izvještaja i nacrta Sporazuma ekspertica se fokusirala na sprovedene aktivnosti, način sprovođenja istih, kao i na dosadašnje rezultate projekta. 

Sastanku su prisustvovali članovi Upravnog odbora i njihove zamjene: Ljiljana Nišavić, predstavnica ZZZCG, Mirjana Popović, predstavnica Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu, Sanja Bašanović. predstavnica JU Centra za socijalni rad Podgorica, Nenad Mijušković, savjetnik u JU Centar za socijalni rad Nikšić, Biljana Krstajić, samostalna savjetnica u Direktoratu za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Darko Moračanin, samostalni savjetnik u Direktoratu za tržište rada i zapošljavanje u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Marko Dragaš, samostalni svajetnik u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija, Katarina Živković, načelnica Direkcije za ugovaranje i Iva Vujović, samostalna savjetnica u Direktoratu za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) u Ministarstvu finansija.

Predstavnici WYG International konzorcijuma Tatjana Tihomirović, Ana Mirić i Robert Babić su bili prisutni na sastanku. 

Ispred Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, sastanku su prisustvovali Romain Boitard i Chiara Gaia Iascone koji u radu ovog odbora imaju ulogu posmatrača. 

Projekat sprovodi konzorcijum u čijem sastavu su WYG International i WYG Savjetovanje, dok su glavni korisnici projekta Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Zavod za zapošljavanje Crne Gore i centri za socijalni rad. 

Projekat je vrijedan 413.000 eura i trajaće 18 mjeseci, odnosno do juna 2017. godine.PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja