Manja slova Veća slova RSS

 

Direktorat za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova

25.11.2020.

Održan sastanak Upravnog odbora projekta “Jačanje kapaciteta sistema socijalne i dječje zaštite u Crnoj Gori”

Održan sastanak Upravnog odbora projekta “Jačanje kapaciteta sistema socijalne i dječje zaštite u Crnoj Gori” Dana 25. novembra 2020. godine, održan je online, drugi sastanak Upravnog odbora projekta „Jačanje kapaciteta sistema socijalne i dječje zaštite u Crnoj Gori“ koji se realizuje u okviru Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

11.11.2020.

Podrška zapošljavanju u manje razvijenim opštinama u Crnoj Gori – Dodatna pojašnjenja

Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ministarstvo finansija, Direktorat za ugovaranje sredstava EU pomoći uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori raspisali su Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru kojeg će se pružiti podrška poslodavcima u manje razvijenim crnogorskim opštinama sa ciljem otvaranja novih radnih mjesta i povećanja zapošljivosti.

09.11.2020.

Održan sastanak Upravnog odbora projekta “„Tehnička pomoć za praćenje i evaluaciju aktivnih mjera tržišta rada“

Održan sastanak Upravnog odbora projekta “„Tehnička pomoć za praćenje i evaluaciju aktivnih mjera tržišta rada“

Dana 9.11.2020. godine, održan je treći online sastanak Upravnog odbora projekta „Tehnička pomoć za praćenje i evaluaciju aktivnih mjera tržišta rada“ koji se realizuje u okviru Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

06.11.2020.

Održan sastanak Upravnog odbora projekta “Program grantova za samozapošljavanje”

Održan sastanak Upravnog odbora projekta “Program grantova za samozapošljavanje”

U prostorijama Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, 6. novembra 2020. godine, održan je četvrti sastanak Upravnog odbora projekta “Program grantova za samozapošljavanje”, koji se realizuje u okviru Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

04.11.2020.

Održana Obuka za pripremu predloga projekata u okviru grant šeme „Podrška zapošljavanju u manje razvijenim opštinama u Crnoj Gori“

Održana Obuka za pripremu predloga projekata u okviru grant  šeme „Podrška zapošljavanju u manje razvijenim opštinama u Crnoj Gori“

U okviru projekta „Tehnička podrška Operativnoj strukturi za Sektorski operativni program za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu“, održane su online dvodnevne radionice za potencijalne podnosioce predloga projekata u okviru grant šeme “Podrška zapošljavanju u manje razvijenim opštinama u Crnoj Gori”3. I 4. novembra 2020 godine. Radionice su održane u cilju pružanja podrške potencijalnim podnosiocima prijedloga projekata u pripremi projektne dokumentacije, jasnijim razumijevanjem principa samog Poziva za podnošenje prijedloga projekata, principa regrantiranja I sl.

22.10.2020.

Održana online informativna radionica za poziv za dodjelu bespovratnih sredstava “Podrška zapošljavanju u manje razvijenim opštinama u Crnoj Gori”

Održana online informativna radionica za poziv za dodjelu bespovratnih sredstava “Podrška zapošljavanju u manje razvijenim opštinama u Crnoj Gori”

Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ministarstvo finansija, Direktorat za ugovaranje sredstava EU u saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori, održalo je online informativno radionicu za poziv za dodjelu bespovratnih sredstava “Podrška zapošljavanju u manje razvijenim opštinama u Crnoj Gori”.

21.10.2020.

Održane online obuke na temu: Utvrđivanje potreba građana za socijalnom i dječjom zaštitom na lokalnom nivou

U okviru projekta “Jačanje kapaciteta sistema socijalne i dječje zaštite”, tokom septembra i oktobra 2020 godine održane su online obuke na temu: “Utvrđivanje potreba građana za socijalnom i dječjom zaštitom na lokalnom nivou, sa fokusom na potrebama za uslugama u zajednici.

09.10.2020.

Socijalna politika, obrazovanje i informatičko društvo važne oblasti za građane

Socijalna politika, obrazovanje i informatičko društvo važne oblasti za građane

Područja koje pokriva Pododbor za inovacije, ljudske resurse, informatičko društvo i socijalnu politiku između Crne Gore i Evropske unije veoma su važne za crnogorske građane, zbog čega će država nastaviti da stremi evropskim standardima u ovim oblastima.

05.10.2020.

Obavještenje o održavanju online info dana za poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Obavještenje o održavanju online info dana za poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Zbog pandemije COVID 19 i trenutne epidemiološke situacije u Crnoj Gori, Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa Direktoratom za ugovaranje i finansiranje sredstava EU pomoći (Ministarstvo finansija) uz podršku Delegacije Evropske unije, pozivaju sve potencijalne podnosioce prijedloga projekta za učešće na online info danu za poziv za dodjelu bespovratnih sredstava “Podrška zapošljavanju u menje razvijenim opštinama u Crnoj Gori”.

23.09.2020.

Info dani za poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Ministasrtvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa Direktoratom za ugovaranje i finansiranje sredstava EU pomoći (Ministarstvo finansija) uz podršku Delegacije Evropske unije organizuje info dane za poziv za dodjelu bespovratnih sredstava “Podrška zapošljavanju u menje razvijenim opštinama u Crnoj Gori”.