Manja slova Veća slova RSS

 

>

SAOPŠTENJE: Delegacija Ministarstva rada i socijalne politike Makedonije posjetila Ministarstvo rada i socijalnog staranja Crne Gore

SAOPŠTENJE: Delegacija Ministarstva rada i socijalne politike Makedonije posjetila Ministarstvo rada i socijalnog staranja Crne Gore
Datum objave: 28.03.2017 10:07 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicu


mrss

Delegacija Ministarstva rada i socijalne politike Makedonije, Elizabeta Kunovska, rukovodilac projekta, Nataša Tasevska Stojanovska, koordinatorka za socijalnu zaštitu i Sanja Andovska, menadžer za finansije i nabavke, boravila je u posjeti Ministarstvu rada i socijalnog staranja Crne Gore u ponedeljak i utorak, 27. i 28. marta 2017. godine, kako bi se detaljnije upoznali sa našim projektom Socijalni karton – IISSS Crne Gore radi njegove replikacije u Makedoniji. 

Delegacija Ministarstva iz Makedonije je prvog dana radne posjete obišla i boravila u Centru za socijalni rad Podgorica, Područna jedinica Golubovci, gdje je održana Prezentacija Informacionog sistema: postupci obrade materijalnh davanja i vođenja slučaja.

U toku ove posjete predstvanici Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore Dragan Raketić, generalni direktor Direktorata za informatiku i analitičko-statističke poslove i Dragan Đukanović, savjetnik ministra, predstavnici UNDP i S&T, Aleksandra Višnjić i Milan Marić, upoznali su prisutne sa projektom Socijalni karton, kao elektronskim sistemom za procesuiranje, odobravanje, plaćanje, nadzor i reviziju socijalnih davanja/transfera; izvještavanje i poslovnu analitiku i statistiku.

Drugog radnog dana Delegacija je boravila u posjeti JU Zavod Komanski most gdje je održana prezentacija Informacionog sistema za JU socijalne i dječije zaštite, koji je urađen u skopu Faze II.


PR služba Ministarsta rada i socijalnog staranja